Podeli informacije sa prijateljima:

ULTRAZVUČNI PREGLED

Posedujemo savremeni ultrazvučni aparat visokih perfomansi i jasnoće za ultrazvučni pregled abdomena (stomaka), male karlice, prostate i bešike, ultrazvuk tiroidne žlezde, dojke, dopler karotida i krvnih sudova

Vrlo važna usluga koju ordinacija Proktomed pruža svojim korisnicima je vrhunski ultrazvučni pregled koji obavljamo na modernom ultrazvučnom aparatu i koji je prva dijagnostička metoda koja je važna smernica za dalje lečenje kao i praćenje nakon terapije.

Praktično da nema grane medicine u kojoj ultrazvuk nema svoju promenu bilo kao dijagnostičko sredstvo ili kao terapijska metoda. Metoda je jednostavna, bezbolna, neinvazivna i bezbedna i do sada nisu zabeležena nikakva oštećenja tkiva.

Ultrazvučni pregledi su prvi dijagnostički metod koji ukazuje da li treba da se radi neka dodatna i sofisticiranija metoda dijagnostike kao što je skener ili je pak potrebna biopsija organa.

Na primer, kod nas u ordinaciji ako se pri pregledu dojke uoče promene u tkivu koje zahtevaju biopsiju, odmah se uz pomoć ultrazvuka radi i biopsija sumnjivog tkiva a uzet uzorak se đalje na histopatološku analizu. Tako se ne gubi dragoceno vreme što je od značaja kod malignih bolesti koje imaju progresivan tok.

Takodje, kada se radi ultrazvuk tiroidne žlezde i uoče se čvorovi, nodusi tiroide koji zahtevaju biopsiju, odmah se uz pomoć ultrazvuka visoke rezolucije obavlja biopsija i tako uzet deo tkiva čvorića šalje na analizu.

Vrlo je bitno da je ultrazvučni aparat visoke rezolucije, da se jasno vidi unutrašnjost organa i da se može sagledati precizno tekstura i konture tkiva. No, još važnije je da ultrazvučni pregled obavlja vrhunski radiolog koji može tačno da pročita snimak i sagleda stvarno stanje unutrašnjih organa.

Srećni smo što možemo da vas obavestimo da ultrazvučne preglede kod nas obavlja Primarijus Dr Milan Pantelić, radiolog i subspecijalista interventne radiologije. Time nastavljamo našu misiju da u ordinaciji Proktomed rade samo vrhunski stručnjaci.

U ordinaciji Proktomed su dostupni sledeći ultrazvučni pregledi:

  • ultrazvučni pregled abdomena i male karlice
  • ultrazvučni pregled prostate, mokraćne bešike i bubrega
  • ultrazvučni pregled tiroidne žlezde sa biopsijom
  • ultrazvučni pregled dojki sa biopsijom
  • ultrazvučni pregled materice i jajnika
  • ultrazvučni pregled karotida, arterija i vena nogu – dopler krvnih sudova
  • ultrazvučni pregled analnog kanala i rektuma

Ultrazvuk je zvuk čija je frekvencija preko 20.000MHz a koji se prostire ispod praga čujnosti čoveka. Neke životinje kao npr. psidelfinimiševi, mogu čuti ultrazvuk. Upravo je posmatrajući slepe miševe, Lazaro Spallanzani 1794 godine, ukazao na mogućnost da slepi miševi u orijentaciji pri letenju koriste druga čula umesto čula vida. Ovaj princip je kasnije bio osnova za razvoj ultrazvučnih aparata.

Pogledajte na sledećim stranama detaljan opis svakog ultrazvučnog pregleda i zakažite vaš pregled.

Pregled ultrazvukom možete zakazati na sledeće telefone – klikni na telefonski broj i nazovi direktno:

+381 64 98000 90

+381 11 316 28 94

Podeli informacije sa prijateljima: